.NET vs The Rest: Лондонська біржа відмовляється від .Net/Windows

Після трагічного минулорічного провалу біржової системи Лондонської біржі, коли біржа була недоступна цілий день, керівництво таки відмовилося від Windwos/.NET базованого рішення.

Признаюсь чесно. Трішки попрацювавши з C#/.NET я можу сказати що в цій платформі немає нічого, що б могло завадити бути використаною у високо навантажених сценаріях. Припускаю, що вони просто забагато надії поклали на сервери. Тобто замість горизонтального масштабування вибрали вертикальне.

Нічо, буває.

P.S. Овації Microsoft про використання .NET на Лондонській біржі.

P.P.S.  Accenture вроді переважно індуська фірма. Вроді індуси знову ніпадеццкі облажались, ще й на весь світ.

Comments

  1. Володимир Лісівка
    Липень 9, 2009 - 5:17 pm

    > Трішки попрацювавши з C#/.NET я можу сказати що в цій платформі немає нічого, що б могло завадити бути використаною у високо навантажених сценаріях.

    Ð’ тому то й відмінність, що в Лінуксі/Юніксі Ñ” інструменти, відточені десятиліттями, які допомагають створити систему, яка працює на великих навантаженнях, а .net немає нічого, щоб заважало….

    Я так думаю, що .net на стільки сирий, що ніяке бабло не змогло заставити систему працювати згідно заданих норм (10ms на транзакцію). А в конкурентів є система на порядок дешевша і на порядок швидша.

  2. Володя, этот сырой дотнет вполне удовлетворительно работал там около двух лет. весь шум на тему дотнет вс юник лезет только из-за пиара. Если тебе интересно, то в прошлом году тихо и спокойно упала биржа OMX Nordic Exchange + Oslo Stock Exchange, в 2000 падал тоже Лондон и Франкфурт, в 2001 насдак, в 2002 Австралийкая биржа. и всюду был зрелый юникс.
    Шума больше из-за того, что на этом внедрении майкрософт очень хорошо пропиарилась, а потом случилась лажа.

  3. @Володимир,
    Думаю що там не Вінда була слабким місцем. Слабким місцем швидше за все була архітектура та SQL Sever 2000.
    Всі MS архітектури схиляються до вертикального росту, в той час як після певного рівня навантаження ніяка конфігурація вже не потягне його.

    Для справедливості, мені важко назвати сам .Net сирим :)
    Проте легко назвати типові підходи до розробки .Net застарілими :)

    Лінукс штука класна, але на жаль сам він не робить системи швидкими. Є проблемні речі як MySQL/PostgeSQL та інші, яким треба руцями доробляти фічі щоб вони були масштабовані.

    @cencio,
    Майкрософт досить часто бреше під час піарів. Тішитись з чужого горя (i.e. проект фейлнувся) погано, а от брехню викривати треба. Дуже не люблю коли брешуть і не моргають :)
    Краще б вони правду казали. В деяких речах вони дійсно кращі і конкурентам ще далеко до них.

  4. Жертва PR майкрософта, только и всего.
    не знаю кого как, но меня до сих пор типает от одного только словосочетания “Windows Server” :)

Залишити відповідь

Your email address will not be published / Required fields are marked *